lauantai 1. helmikuuta 2020

Koiraurheilun iloa

Käytiin tänään taas Seinäjoella Lakeuden koiraurheilukeskuksen Hau-Hau Champion areenalla koirien kanssa. Ajatuksena oli tehdä Danskun kanssa vähän seuraamista, paikallaoloa, ruutua. Nessan kanssa paikallaolon alkeita, seuraamista ja vasempaan käännöksiä. Näitä olen tehnyt Nessan kanssa myös kotonakin. Toivo tuli Seinäjoelle mukaan ihan vain "seuraneidiksi", sillä epäilin ettei se kykenisi nurmimatolla taaskaan tokoilemaan.

Kimmo otti muutaman pienen videopätkän meidän treenaamisista, joten jaan niitä tähän! Laatu ei ole erityisen kehuttavaa, mutta ehkä niistä selvän saa. Tai jos ei, niin sitten ei. Kauheesti en jaksa nyt muutenkaan kirjoittaa, mutta jospa tässä jotain - ainakin niitä huonolaatuisia videoita jos ei muuta.


Téhtiin Danskun kanssa muutama seuruupätkä, vähän paikallaoloja istuen ja maaten. Istumisen paikallaoloissa palkkasin sitä aktiiviseen istumisesta, sillä edelliskerralla se olisi mieluusti lösähtänyt maahan makaamaan toistuvasti. Näin saimme useamman onnistuneen toiston. Väliin otettiin yksi luoksetulo ja sen jälkeen vielä kertaalleen paikalla istuminen. Ruudun kanssa vuorostaan naksuttelin alustalle menosta ja kävin erikseen palkkaamassa Danskun vielä ruutuun ja yhdessä lähdettiin ruudusta pois.


Nessaa välillä jännitti haukkuvat agilityä toisella kentällä treenaavat koirat, mutta pystyi kuitenkin erinomaisesti kasaamaan itseään eikä ahdistunut siitä juurikaan. Enää ajatus Nessasta esimerkiksi rallytokon kilpailukoirana ei tunnu mahdottomalta vaan hyvinkin mahdolliselta. Toivotaan, että kortisonilääkitys ei ole ns. lopullista ja tämä olisi meille mahdollista vielä jonain päivänä!

Ollaan opeteltu vasemmalle käännöksiin käsiohjauksen avulla pyörähdystä. Alkuun harjoiteltiin ympäripyörähdystä ilman seuraamista, sen jälkeen sivulla. Ei olla tehty sitä enää kokonaisena ympäripyörähtämisenä, mutta käännän Nessaa kuitenkin kädellä edelleen ja Nessa oppikin sitä kautta vähän takapään käyttöä.
Maahanmenosta on tullut Nessan uusi bravuuritemppu. Ollaan ahkerasti opeteltu sitä ja käsiapu on jo lähes olematon. Paikalla pysymistä ajatellen harjoittelua kaipaa vielä kuitenkin maassa pysyminen vaikka minä esimerkiksi suoristaisin selkäni välipalkkauksen jälkeen. Nyt uusia taitoja opetellessa olen myös yrittänyt viedä taidot ärsykekontrolliin. Ollaan siis harjoiteltu taitoja ristiin ja luotu koiralle varmempaa kuvaa siitä, mikä taidoista tarkoittaa ja mitä.Minusta ja varmaan koiristakin meillä oli kivat treenit! Sellaiset hyvän mielen treenit ja koiraurheilun ilo oli niissä läsnä. En tiedä saatiinko nyt kauheesti mitään aikaan, mutta ainakin käytiin ja treenattiin ja kaikilla oli kivaa. Ensi viikolle meillä ei ole hallia varattu ollenkaan, seuraavan kerran vasta sitä seuraavalle viikolle. Se taisi olla meidän ensimmäinen arkivuoro, saa nähdä millaisella kokoonpanolla uskaltaisin lähteä hallille. Voi olla, että vaan Nessa tai Dansku pääsee mukaan, kun en yhtä koiraa viitsi jättää yksin kotiin. Muuten ottaisin mieluusti kaikki mukaan, mutta autoon mahtuu vain rajallinen määrä sisältöä. Minä, koirat, vaunut ja vauva alkaa olla jo liikaa. Yhden koiran kanssa on helpompi lähteäkin yksin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jamosch Dana "Dansku"

Dansku muutti minun luokseni loppukesästä 2014. Olen lapsuuteni kasvanut saksanpaimenkoirien keskellä ja minulla oli suuri salainen haa...